17 sep 2019

Var med och påverka!

vote.jpg

Vi har nu ännu fler kurser i vårt utbud och vill kunna erbjuda de på schema under hösten. Men vi behöver din hjälp! Vilka av dessa 6 kurser vill du gå? Anmäl ditt intresse så tar vi fram datum.

Introduktion till Kotlin
Kotlin är den nya tidens programspråk och används för programmering av backend, frontend och Android. Det är pragmatiskt och det ger stöd för att fokusera på lösningen istället för på koden. Det kan användas både som komplement och som ersättare till kod skriven i Java och JavaScript.

Asynkron och flertrådad C#
Att arbeta flertrådat och asynkront i .NET-miljö är väldigt populärt och kunskapen kring det är ett måste för varje .NET-utvecklare. Trots att det ibland kan upplevas som trivialt att slänga in async/await i koden är den bakomliggande sanningen mycket mer komplicerad än så. 

Introduktion till Rust
Rust är ett modernt, produktivt och produktionsredo språk väl lämpat för t.ex nätverksprogrammering eller inbäddad utveckling. Det är ett nytt systemprogrammeringsspråk från Mozilla, lämpat för samma typ av sammanhang som C och C++. 

Continuous Integration och testning med Jenkins
Continuous Integration, CI, är ett allt vanligare sätt att hantera komplexiteten i moderna utvecklingsprojekt. Istället för att skriva moduler var för sig och sedan utföra en tidsödande integrationsfas testar man redan från början varje modul för sig. Vi går igenom CI steg för steg, från att sätta upp en Jenkinsserver och ett enkelt byggjobb, via att börja utveckla enhetstester och modultester och följa upp kodtäckning och annan statistik, till att automatisera leveransen full ut.

Introduktion till Go
Under de senaste åren har ett flertal nya systemprogrammeringsspråk börjat få fotfäste. Ett av de mest populära har visat sig bli Go, eller Golang. Det beskrivs ofta som ett språk som är enkelt att lära sig om man sedan tidigare kan ett eller flera programspråk, och anses bjuda på en rolig utvecklarupplevelse varvat med hög produktivitet.

Webben för utvecklare
Allt från att ladda ner en hemsida, anropa ett API eller när vi bygger molnlösningar. Nästan allt vi utvecklar idag kommunicerar på något sätt över Internet. Är du utvecklare sedan tidigare och vill skapa en stabil grund att stå på när det kommer till Nätverk DNS och HTTP? 

Fler artiklar

 • Så kan en webbportal underlätta logistikflödet

  Ett företag inom logistiklösningar kontaktade oss för att få hjälp med att skapa två webbaserad portaler. 

  Läs mer
 • Nu utökar vi vår närvaro i Stockholm

  I en del av Eduments utbildningssatsning och etablering ökar vi nu vår närvaro i Stockholm. 

  Läs mer
 • Två Edumentare släpper datorspel på GOG och Steam på sin fritid

  För snart 5 år sedan blev Edumentaren Eric Lavesson nyfiken på att bygga en spelmotor, och involverade vännen och kollegan Mattias Andersen. Nu lanseras deras datorspel, Cathedral på GOG och Steam 31 oktober 2019.

  Läs mer
 • Kan jag lita på AI?

  Vi använder fler och fler enheter och tjänster som samlar in data, och maskininlärning gör att vi kan analysera datan så kan vi se mönster som kan användas för prognoser.

  Men kan jag lita på en AI?

  Läs mer
 • Utforska nya non-nullable-varningarna i C# 8

  C# 8 ger oss många nya spännande features, och min personliga favorit är den om non-nullable-typer.

  Läs mer